RV.Net Open Roads Forum: Tech Issues: low voltage in 2000 monaco signature

RV Blog

  |  

RV Sales

  |  

Campgrounds

  |  

RV Parks

  |  

RV Club

  |  

RV Buyers Guide

  |  

Roadside Assistance

  |  

Extended Service Plan

  |  

RV Travel Assistance

  |  

RV Credit Card

  |  

RV Loans

Open Roads Forum Already a member? Login here.   If not, Register Today!  |  Help

Newest  |  Active  |  Popular  |  RVing FAQ Forum Rules  |  Forum Help and Support  |  Contact

Search:   Advanced Search

Search only in Tech Issues

Open Roads Forum  >  Tech Issues

 > low voltage in 2000 monaco signature

This Topic Is Closed  |  Print Topic  |  Post New Topic  | 
Sponsored By:
ball7764

Alabama

New Member

Joined: 08/16/2012

View Profile


Offline
Posted: 08/16/12 08:46pm Link  |  Print  |  Notify Moderator

I have a problem. No matter if I am plugged into power at a park or sitting idle, or running generator I have no overhead lights, AC, tv, dish...nothing!!! I do however have plug power for lamps, chargers. I also have wall lights. No water pump power either. We have changed all batteries. Changed a cylinoyd. still nothing. HELP please! Slides will slide in/out. motor will crank! refrigerator running on gas..no problem. What could it be????

pulsar

Lewisville, NC

Senior Member

Joined: 12/30/2001

View Profile



Good Sam RV Club Member


Posted: 08/16/12 08:47pm Link  |  Print  |  Notify Moderator

Moved from Forum Technical Support to Tech Issues.

YC 1

Yuba City Calif./ Auburndale Florida

Senior Member

Joined: 01/11/2005

View Profile



Good Sam RV Club Member

Offline
Posted: 08/16/12 09:53pm Link  |  Print  |  Notify Moderator

Here is a sample of the inverter/charger

Note the device has round pop out circuit breakers on the side.


H/R Endeavor 2008
2013 Ford Edge toad
Full Timers


YC 1

Yuba City Calif./ Auburndale Florida

Senior Member

Joined: 01/11/2005

View Profile



Good Sam RV Club Member

Offline
Posted: 08/16/12 09:42pm Link  |  Print  |  Notify Moderator

Find your inverter/charger. AC passes through mine via two circuit breakers right on the device. You may have one leg of the AC dead on the inverter which may in turn have the battery charger section off which would explain the no overhead lights since they likely run on 12 volts. Your water pump is definitely 12 volts. Not knowing which solenoid you replaced I suspect you may have more than one problem.

What happens if you start the coach? If your overhead lights get brighter or come on after the engine is running for 3 minutes or so that would tell me your battery circuit is mostly ok. Take a picture or at least describe what the solenoid looks like and where it is located.

mena661

Southern California

Senior Member

Joined: 03/21/2009

View Profile


Offline
Posted: 08/16/12 09:17pm Link  |  Print  |  Notify Moderator

If your rig has a converter, that's likely the culprit. If you have a combo inverter/charger INSTEAD of a converter, the charger section may not be working (some rigs have BOTH an inverter/charger and a converter). Converter "converts" 120V AC to 12V DC. Check the converter output for 13.6V or higher when you're plugged into shore power.


2009 Newmar Canyon Star 3205, Ford F53 V10
Trojan L16 6V's 740 Amp-hours


This Topic Is Closed  |  Print Topic  |  Post New Topic  | 

Open Roads Forum  >  Tech Issues

 > low voltage in 2000 monaco signature
Search:   Advanced Search

Search only in Tech Issues


New posts No new posts
Closed, new posts Closed, no new posts
Moved, new posts Moved, no new posts

Adjust text size:

© 2014 RV.Net | Terms & Conditions | PRIVACY POLICY | YOUR PRIVACY RIGHTS