RV.Net Open Roads Forum: ISC cummins goes only 15mph and it stalls

RV Blog

  |  

RV Sales

  |  

Campgrounds

  |  

RV Parks

  |  

RV Club

  |  

RV Buyers Guide

  |  

Roadside Assistance

  |  

Extended Service Plan

  |  

RV Travel Assistance

  |  

RV Credit Card

  |  

RV Loans

Open Roads Forum Already a member? Login here.   If not, Register Today!  |  Help

Newest  |  Active  |  Popular  |  RVing FAQ Forum Rules  |  Forum Help and Support  |  Contact

Search:   Advanced Search

Search only in Class A Motorhomes

Open Roads Forum  >  Class A Motorhomes

 > ISC cummins goes only 15mph and it stalls

This Topic Is Closed  |  Print Topic  |  Post New Topic  | 
Page of 2  
Next
Sponsored By:
i85rv

Greenville

New Member

Joined: 12/29/2011

View Profile





Offline
Posted: 01/05/12 06:33pm Link  |  Print  |  Notify Moderator

ISC cummins in Winnebago Ultimate Advantage goes only 15mph and it stalls will not get faster, has new filter, got plenty of fuel, any suggestions?

AF_Medic

Cabot, Arkansas

New Member

Joined: 01/01/2012

View Profile



Good Sam RV Club Member

Offline
Posted: 01/05/12 06:48pm Link  |  Print  |  Notify Moderator

Sounds like it's in limp mode. Anyway you can reset the computer? Might try leaving the battery out for 24 hours and see it that will reset the computer. Any check engine lights on?

pulsar

Lewisville, NC

Senior Member

Joined: 12/30/2001

View Profile



Good Sam RV Club Member


Posted: 01/05/12 07:02pm Link  |  Print  |  Notify Moderator

Moved from Forum Technical Support.

Tom/Barb

Oak Harbor, Wa

Senior Member

Joined: 10/16/2009

View Profile



Good Sam RV Club Member


Posted: 01/05/12 06:49pm Link  |  Print  |  Notify Moderator

Air in the system? or 1 of 2 filters still clogged? ECM needs resetting ?
Air in system.... cycle the key on 3 minutes and off, several times.
1 of 2 filters still clogged, be sure the engine filter is clean along with the chassis filter.
ECM... resetting. remove the Negative lead to the battery, wait 5 minutes, touch it back to the batteries for 1 minute, do this 3 times. reattach to the battery.

My 350 ISC was doing the same thing, doing these three things fixed it, I fought that problem for well over a year before I finally figured it out.


2000 Newmar mountain aire 4081 DP, ISC/350 Allison 6 speed, Wrangler JK toad.

wtasch

Augusta

New Member

Joined: 01/31/2010

View Profile



Good Sam RV Club Member

Offline
Posted: 01/05/12 06:51pm Link  |  Print  |  Notify Moderator

does it have both fuel filters replaced? If so, I know of a problem a freind had with a 350 hp isc. His went slow when it goes into limp mode. it turned out to be an accumulator pump on the injector pump. But for starters make sure you fuel lift pump is working by having someone turn the key to the run position like you're going to start it. You should here your lift pump turn on for 30 seconds before you start. If not sound, there is a fuel for that pump you can check. good luck. Bill

wtasch

Augusta

New Member

Joined: 01/31/2010

View Profile



Good Sam RV Club Member

Offline
Posted: 01/05/12 06:54pm Link  |  Print  |  Notify Moderator

meant to say there is a fuse for the lift pump you can check

John & Angela

Full Timers in Canada, USA and Mexico

Senior Member

Joined: 02/18/2003

View Profile


Offline
Posted: 01/06/12 08:23am Link  |  Print  |  Notify Moderator

If you are not getting an engine light my guess is your lift pump is either packing it in or the fuel lines to and from the lift pump are breaking down.

Let me guess.

* It starts and idles fine.
* Has no power under load

We went through two lift pumps before we figured out the lift pump hoses were breaking down. These are the hoses between the rear bulk head near the rear axle and the lift pump. Maybe 8 to 12 feet.

Do you have one or two filters.

By the way it took Angela a couple hours or so to change out a lift pump. Mostly done through the whole in the bedroom floor.

You don't mention what year your coach is. I am willing to bet it is a 2003 ish.

Lift pumps are not expensive. A few hundred bucks. We keep a spare in the spares box.


2003 Revolution 40C Class A. 2002 Vanguard 22 foot Class C. Diesel smart car as a Toad on a smart car trailer or pulling a 2009 Timeout Tent Trailer.

Life is not measured by the number of breaths we take but rather by the moments that take our breath away.

RogerComm

Columbia, South Carolina

Senior Member

Joined: 07/22/2003

View Profile



Good Sam RV Club Member

Offline
Posted: 01/06/12 06:19am Link  |  Print  |  Notify Moderator

I also have the ISC and experienced the same thing going up the entrance ramp to I-10. After pulling off to the side, I lifted the engine cover in the bedroom and immediatley saw the exhaust brake was completely engaged, I was able to get it pushed back off and left it turned off until I could clean and lube the cylinder.


Roger & Denae
W4OHX
FMCA 334124

2004 Monaco Camelot 40PST
Lexus LX-470 Toad
Blue Ox/Brake Buddy


squeakkos

parker az

Senior Member

Joined: 03/06/2005

View Profile



Posted: 01/06/12 07:33am Link  |  Print  |  Notify Moderator

have you changed the air filter?

wny_pat

Western NYS

Senior Member

Joined: 08/11/2007

View Profile


Offline
Posted: 01/06/12 09:34am Link  |  Print  |  Notify Moderator

And please come back and let us know what it was!!! You've been given good troubleshooting advice.


“All journeys have secret destinations of which the traveler is unaware.”

This Topic Is Closed  |  Print Topic  |  Post New Topic  | 
Page of 2  
Next

Open Roads Forum  >  Class A Motorhomes

 > ISC cummins goes only 15mph and it stalls
Search:   Advanced Search

Search only in Class A Motorhomes


New posts No new posts
Closed, new posts Closed, no new posts
Moved, new posts Moved, no new posts

Adjust text size:

© 2014 RV.Net | Terms & Conditions | PRIVACY POLICY | YOUR PRIVACY RIGHTS