RV.Net Open Roads Forum: Tech Issues: Im having problems reading my multimeter

RV Blog

  |  

RV Sales

  |  

Campgrounds

  |  

RV Parks

  |  

RV Club

  |  

RV Buyers Guide

  |  

Roadside Assistance

  |  

Extended Service Plan

  |  

RV Travel Assistance

  |  

RV Credit Card

  |  

RV Loans

Open Roads Forum Already a member? Login here.   If not, Register Today!  |  Help

Newest  |  Active  |  Popular  |  RVing FAQ Forum Rules  |  Forum Help and Support  |  Contact

Search:   Advanced Search

Search only in Tech Issues

Open Roads Forum  >  Tech Issues

 > Im having problems reading my multimeter

This Topic Is Closed  |  Print Topic  |  Post New Topic  | 
Page of 4  
Next
Sponsored By:
judelaurenzo25g

Downey, CA

Senior Member

Joined: 09/09/2006

View Profile


Offline
Posted: 04/10/12 10:59pm Link  |  Print  |  Notify Moderator

I just tested my thermistor using ohms at 2K setting the reading say .549 ohms. Does that mean Its really 5490 ohms? This is what Im testing


A ship in harbour is safe, but that is not what ships are built for.


Wayne Dohnal

Bend, OR.

Senior Member

Joined: 03/09/2003

View Profile


Offline
Posted: 04/10/12 11:07pm Link  |  Print  |  Notify Moderator

The readings are often in k-ohms, so it could mean 549 ohms. Does it change when you heat up and cool the thermistor?


2009 Fleetwood Icon 24A
Honda Fit dinghy with US Gear brake system
LinkPro battery monitor - EU2000i generator

weasel4

Alberta

Senior Member

Joined: 07/06/2003

View Profile


Offline
Posted: 04/10/12 11:18pm Link  |  Print  |  Notify Moderator

Does your multimeter show zero when you touch the probes together?
BTC

weasel4

Alberta

Senior Member

Joined: 07/06/2003

View Profile


Offline
Posted: 04/10/12 11:44pm Link  |  Print  |  Notify Moderator

Is there another lower setting on the ohms scale?
Btc

judelaurenzo25g

Downey, CA

Senior Member

Joined: 09/09/2006

View Profile


Offline
Posted: 04/10/12 11:23pm Link  |  Print  |  Notify Moderator

yes... It zeros out

judelaurenzo25g

Downey, CA

Senior Member

Joined: 09/09/2006

View Profile


Offline
Posted: 04/10/12 11:10pm Link  |  Print  |  Notify Moderator

Wayne Dohnal wrote:

The readings are often in k-ohms, so it could mean 549 ohms. Does it change when you heat up and cool the thermistor?


No, I tested it before I put it in ice water and it was reading the same.

weasel4

Alberta

Senior Member

Joined: 07/06/2003

View Profile


Offline
Posted: 04/10/12 11:50pm Link  |  Print  |  Notify Moderator

Try that and see what it reads
BTC

judelaurenzo25g

Downey, CA

Senior Member

Joined: 09/09/2006

View Profile


Offline
Posted: 04/10/12 11:51pm Link  |  Print  |  Notify Moderator

this is the multimeter I have

judelaurenzo25g

Downey, CA

Senior Member

Joined: 09/09/2006

View Profile


Offline
Posted: 04/10/12 11:53pm Link  |  Print  |  Notify Moderator

weasel4 wrote:

Try that and see what it reads
BTC


When i used the "200" setting it would not register anything at all

judelaurenzo25g

Downey, CA

Senior Member

Joined: 09/09/2006

View Profile


Offline
Posted: 04/10/12 11:47pm Link  |  Print  |  Notify Moderator

I have a "200"

This Topic Is Closed  |  Print Topic  |  Post New Topic  | 
Page of 4  
Next

Open Roads Forum  >  Tech Issues

 > Im having problems reading my multimeter
Search:   Advanced Search

Search only in Tech Issues


New posts No new posts
Closed, new posts Closed, no new posts
Moved, new posts Moved, no new posts

Adjust text size:

© 2014 RV.Net | Terms & Conditions | PRIVACY POLICY | YOUR PRIVACY RIGHTS