RV.Net Open Roads Forum: Search

RV Blog

  |  

RV Sales

  |  

Campgrounds

  |  

RV Parks

  |  

RV Club

  |  

RV Buyers Guide

  |  

Roadside Assistance

  |  

Extended Service Plan

  |  

RV Travel Assistance

  |  

RV Credit Card

  |  

RV Loans

Open Roads Forum Already a member? Login here.   If not, Register Today!  |  Help

Newest  |  Active  |  Popular  |  RVing FAQ Forum Rules  |  Forum Posting Help and Support  |  Contact  



Open Roads Forum  >  Search the Forums

 > Your search for posts made by 'gssfc' found 5 matches.

Sort by:    Search within results:
  Subject Author Date Posted Forum
RE: Ac on generator problem.

Onan 5500 HGJAB and my meter does not measure frequency. FWIW I have had it on and running both ac for last 5 hours no issues. Only difference is Chicago vs NH. Heat? Elevation is roughly the same…about 600 feet above sea level. No compensation for elevation made on generator. Set for sea level to 1000’.
gssfc 08/21/21 02:58pm Class A Motorhomes
RE: Ac on generator problem.

Same voltage with or without AC is wrong! Could be voltage regulator going bad. Check with Flight Systems Doesn’t governor on generator compensate for load and increase as needed. Seeing 120vac no load and 119.5 vac with both ac running. I say save voltage…to me that’s close enough!
gssfc 08/21/21 12:57pm Class A Motorhomes
RE: Ac on generator problem.

Voltage is at 120 with load or without. Both legs are the same voltage. This is measured at the transfer switch with no load and again with both ac units running.
gssfc 08/21/21 09:30am Class A Motorhomes
RE: Ac on generator problem.

Thanks for the replies. It’s in Chicago with my girl and I’m in NH. So I can’t test voltage until she returns next week. But I believe you’ve all sent me down the right road. Had to do same thing with generator in my spray foam trailer years ago, unfortunately I forgot about that until now. D’oh! Thanks for the advice. Tim
gssfc 08/11/21 02:15pm Class A Motorhomes
Ac on generator problem.

We have a 2014 Georgetown 351ds with dual 15k ac units and a 5500kw generator. When on shore power both ac units operate fine cycle as they are designed and blow cold air. When on generator if both units are running they will run for a short period of time (10-15 min) and then suddenly shut off as if they lost power but the generator does not seem affected…it doesn’t bog down or trip a breaker. Solution is to shut off the ac at the thermostat and then restart and it works fine for a 10-15 min then both shut off again. If we run only one ac unit there is no problem. Will run for days without issue but neither is sufficient to cool the motorhome down. Kind of lost as to what’s happening.
gssfc 08/10/21 11:09am Class A Motorhomes
Sort by:    Search within results:


New posts No new posts
Closed, new posts Closed, no new posts
Moved, new posts Moved, no new posts

Adjust text size:




© 2021 CWI, Inc. © 2021 Good Sam Enterprises, LLC. All Rights Reserved.