RV.Net Open Roads Forum: How to fix Dometic Comfort Control thermostat problems

RV Blog

  |  

RV Sales

  |  

Campgrounds

  |  

RV Parks

  |  

RV Club

  |  

RV Buyers Guide

  |  

Roadside Assistance

  |  

Extended Service Plan

  |  

RV Travel Assistance

  |  

RV Credit Card

  |  

RV Loans

Open Roads Forum Already a member? Login here.   If not, Register Today!  |  Help

Newest  |  Active  |  Popular  |  RVing FAQ Forum Rules  |  Forum Posting Help and Support  |  Contact  

Search:   Advanced Search

Search only in Class A Motorhomes

Open Roads Forum  >  Class A Motorhomes  >  General Topics

 > How to fix Dometic Comfort Control thermostat problems

Reply to Topic  |  Subscribe  |  Print Topic  |  Post New Topic  | 
Page of 3  
Prev
Sponsored By:
dougrainer

Carrolton, Texas

Senior Member

Joined: 06/11/2007

View Profile


Offline
Posted: 08/19/17 10:02am Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

Megmcc08 wrote:

The a/c wont come on. It's a domestic dual thermostat. The 10 button. We tried switching with new thermostat. We flipped breakers in/outside. I looked at the circuit boards and don't see any burned wires. We just had the whole unit replaced in both a/c. I am not sure if it's a voltage problem. I get nothing on thermostat so it's incredibly hard for me to diagnose issue. Any help greatly appreciated. 5th wheel crusader 2014.


You need to start a NEW Thread, not hijack a old thread. This will get you the info you need faster. WHO replaced the unit/s. Your post does not make sense. ----"We just had the whole unit replaced in both a/c". BOTH roof top units replaced? Once we determine who replaced them will determine what to look for. Doug

Cwest17

Colorado

New Member

Joined: 09/17/2017

View Profile


Offline
Posted: 09/17/17 08:54am Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

I have a 2016 Grand Design Imagine. When I turn the furnace on, the air conditioner comes on also so both hot and cold air is blowing. Any suggestions?

dougrainer

Carrolton, Texas

Senior Member

Joined: 06/11/2007

View Profile


Offline
Posted: 09/17/17 11:10am Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

Cwest17 wrote:

I have a 2016 Grand Design Imagine. When I turn the furnace on, the air conditioner comes on also so both hot and cold air is blowing. Any suggestions?


I doubt cold air is blowing. In the Tstat settings on a Dometic 12 button or Zone Control tstat. You MUST select AUTO for Fan speed selection to prevent the AC blower from coming ON. If the Fan is set to Lo-Med-Hi the AC blower will run when Furnace is ON. Doug

jjcook

Maryland

Full Member

Joined: 05/09/2003

View Profile





Offline
Posted: 04/06/18 05:52pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

We have 2017 cedar creek silverback with 2 a/c units controlled by a Dometic comfort control center 2 thermostat I cannot get it to display anything about zone 2 I have reset it the way the manual says but still nothing. Any help will be greatly appreciated .


2013 GMC 2500 crew cab Denali , 6.0 , 4:10
2003 Cardinal 29WBLE
16K dual pivot Husky Slider

dicksop

Edmonton, Alberta

New Member

Joined: 09/04/2021

View Profile


Offline
Posted: 09/04/21 09:20am Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

I was reading the posts of how to fix Dometic issues and wanted to chime in with my issue and if anyone had seen it or knew how to fix it.
I have a 4 button dometic with two AC units.
When it worked, the digital display showed all the info including the zone 1 or zone 2 that I was configuring and looking at.

All of a sudden when I turned on the comfort control the zones did not show up on the display, nor did either of the AC units work.
After fumbling through a few wires on the AC 1 unit, I disconnected one of the phone connector cables and the front AC unit began to work. The rear still would not work. Also after having the front AC run for a while, I noticed it was not turning off when the temp on the display (by the way the zones 1 and 2 still was not displayed) was reached. It just runs continuously.
Any thoughts or ideas? I really do not want ot go buy the 10 button unit with control boards if I dont have to..
Peter

dougrainer

Carrolton, Texas

Senior Member

Joined: 06/11/2007

View Profile


Offline
Posted: 09/05/21 09:45am Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

dicksop wrote:

I was reading the posts of how to fix Dometic issues and wanted to chime in with my issue and if anyone had seen it or knew how to fix it.
I have a 4 button dometic with two AC units.
When it worked, the digital display showed all the info including the zone 1 or zone 2 that I was configuring and looking at.

All of a sudden when I turned on the comfort control the zones did not show up on the display, nor did either of the AC units work.
After fumbling through a few wires on the AC 1 unit, I disconnected one of the phone connector cables and the front AC unit began to work. The rear still would not work. Also after having the front AC run for a while, I noticed it was not turning off when the temp on the display (by the way the zones 1 and 2 still was not displayed) was reached. It just runs continuously.
Any thoughts or ideas? I really do not want ot go buy the 10 button unit with control boards if I dont have to..
Peter
Y

Your 4 button is over 20 years old and they dropped the 4 button due to the same issues you are having. You can either buy the 2-- 10 control boards and the 10 button or you can buy 2 -- 5 Button control boards and the 5 button. You also need to replace the 4 wire phone end plugs as a maintenance issue. Doug

Reply to Topic  |  Subscribe  |  Print Topic  |  Post New Topic  | 
Page of 3  
Prev

Open Roads Forum  >  Class A Motorhomes  >  General Topics

 > How to fix Dometic Comfort Control thermostat problems
Search:   Advanced Search

Search only in Class A Motorhomes


New posts No new posts
Closed, new posts Closed, no new posts
Moved, new posts Moved, no new posts

Adjust text size:




© 2021 CWI, Inc. © 2021 Good Sam Enterprises, LLC. All Rights Reserved.