RV.Net Open Roads Forum: Tech Issues: Tecma Toilet impeller issue ?

RV Blog

  |  

RV Sales

  |  

Campgrounds

  |  

RV Parks

  |  

RV Club

  |  

RV Buyers Guide

  |  

Roadside Assistance

  |  

Extended Service Plan

  |  

RV Travel Assistance

  |  

RV Credit Card

  |  

RV Loans

Open Roads Forum Already a member? Login here.   If not, Register Today!  |  Help

Newest  |  Active  |  Popular  |  RVing FAQ Forum Rules  |  Forum Posting Help and Support  |  Contact  

Search:   Advanced Search

Search only in Tech Issues

Open Roads Forum  >  Tech Issues

 > Tecma Toilet impeller issue ?

Reply to Topic  |  Subscribe  |  Print Topic  |  Post New Topic  | 
Sponsored By:
JoeH

Apollo Beach,FL

Senior Member

Joined: 02/21/2001

View Profile



Good Sam RV Club Member

Offline
Posted: 09/20/19 06:09am Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

My rear bath toilet is not flushing. I am thinking the impeller is toast as I hear the motor spinning, but no flushing occurs. Just wondering if anyone has taken theirs apart and if there are any precautions . Good thing is there is nothing but water in the toilet so I don't have to worry about that aspect, other than sponging out the water before removing it.


Joe
2013 Dutch Star 4338- all electric
Toad is 2015 F-150 with bikes,kayaks and Harley aboard

rdhetrick

Texas

Full Member

Joined: 08/30/2012

View Profile



Good Sam RV Club Member

Offline
Posted: 09/20/19 06:17am Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

I had mine do the same thing once. In my case, somehow the main "drain" hose got twisted enough to essentially pinch off the flow - like a kink in a garden hose.

I re-adjusted the hose and re-tightened the clamps and it's been fine since then.


Rob
2005/06 Mandalay 40E Full Time
2015 Jeep Grand Cherokee

hypoxia

Arizona

Senior Member

Joined: 04/29/2003

View Profile



Good Sam RV Club Member

Offline
Posted: 09/20/19 06:50am Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

In case you don't have it

Tecma Manual

Just thinking, my Sanicon Turbo 600S mascerator does that sometimes, it's the same motor and impeller as the Tecma, I shake it and turn it on it's side and it clears. I have two Tecma toilets. What color is the toilet LED?


Jim

2007 Monaco Signature Noble III ISX 600HP

JoeH

Apollo Beach,FL

Senior Member

Joined: 02/21/2001

View Profile



Good Sam RV Club Member

Offline
Posted: 09/20/19 07:06am Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

The LED is green.... I can hear the motor run when I push the button, but the water stays in the bowl. I'll look at taking it apart in a few days , just don't know if there are parts available as the manual I've seen just have the motor assembly, not the individual parts like impeller and seals.

Reply to Topic  |  Subscribe  |  Print Topic  |  Post New Topic  | 

Open Roads Forum  >  Tech Issues

 > Tecma Toilet impeller issue ?
Search:   Advanced Search

Search only in Tech Issues


New posts No new posts
Closed, new posts Closed, no new posts
Moved, new posts Moved, no new posts

Adjust text size:

© 2019 CWI, Inc. © 2019 Good Sam Enterprises, LLC. All Rights Reserved. | Terms of Use | PRIVACY POLICY | YOUR PRIVACY RIGHTS