RV.Net Open Roads Forum: Tech Issues: Wiring , converter , not sure

RV Blog

  |  

RV Sales

  |  

Campgrounds

  |  

RV Parks

  |  

RV Club

  |  

RV Buyers Guide

  |  

Roadside Assistance

  |  

Extended Service Plan

  |  

RV Travel Assistance

  |  

RV Credit Card

  |  

RV Loans

Open Roads Forum Already a member? Login here.   If not, Register Today!  |  Help

Newest  |  Active  |  Popular  |  RVing FAQ Forum Rules  |  Forum Posting Help and Support  |  Contact  

Search:   Advanced Search

Search only in Tech Issues

Open Roads Forum  >  Tech Issues

 > Wiring , converter , not sure

Reply to Topic  |  Subscribe  |  Print Topic  |  Post New Topic  | 
Sponsored By:
booten

Rocky Mt VA

Senior Member

Joined: 02/21/2003

View Profile



Good Sam RV Club Member

Offline
Posted: 09/27/20 06:35pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

Our motorhome is 50 amp. Today when we plugged at the campground the ac in front worked but nothing else. Switched to 30 amp everything worked. Unplugged motorhome started the generator everything came on then all started flickering and went out but the generator was still running. Any idea what could be going on? Thanks


Roger & Ruth
It's not just camping, It's a lifestyle!

2012 Harley Street Glide Ember Red Sunglo
2015 Harley Tri Glide

time2roll

Southern California

Senior Member

Joined: 03/21/2005

View Profile



Good Sam RV Club Member


Posted: 09/27/20 06:43pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

Good chance you have a bad connection. Maybe in the transfer switch.
Volt meter would tell more.


2001 F150 SuperCrew
2006 Keystone Springdale 249FWBHLS
675w Solar pictures back up

Matt_Colie

Southeast Michigan

Senior Member

Joined: 10/09/2011

View Profile


Offline
Posted: 09/27/20 07:13pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

Roger,

What you are seeing is absolutely a symptom of a bad connection at the pedestal. Do you carry a meter? If not, you should. Get a juice friendly acquaintance to walk you though what to do with it.

The reason everything worked with the 30amp adapter in there is that all of your equipment is good.

Tomorrow, go out there again and flip the 50 amp breaker on and off a couple of times and try it again. If the condition persists (only one side works) then tell the campground that the breaker has failed and should be replaced. If things work this time, tell the campground that the breaker is failing and should be replaced. (They won't until it doesn't work at all.)

Good Luck Roger

Matt


Matt & Mary Colie
A sailor, his bride and their black dogs going to see some dry places that have Geocaches in a coach made the year we married.


Bobbo

Wherever I park

Senior Member

Joined: 09/16/2007

View Profile



Good Sam RV Club Member

Offline
Posted: 09/27/20 07:21pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

booten wrote:

Unplugged motorhome started the generator everything came on then all started flickering and went out but the generator was still running. Any idea what could be going on? Thanks

Sounds like the generator breaker tripped too. Maybe because of the problem in the transfer switch.


Bobbo and Lin
2017 F-150 XLT 4x4 SuperCab w/Max Tow Package 3.5l EcoBoost V6
2017 Airstream Flying Cloud 23FB


cavie

Port Charlotte Fl/ Hindsdale MA

Senior Member

Joined: 04/28/2019

View Profile


Offline
Posted: 09/28/20 12:06pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

Matt_Colie wrote:

Roger,

What you are seeing is absolutely a symptom of a bad connection at the pedestal. Do you carry a meter? If not, you should. Get a juice friendly acquaintance to walk you though what to do with it.

The reason everything worked with the 30amp adapter in there is that all of your equipment is good.

Tomorrow, go out there again and flip the 50 amp breaker on and off a couple of times and try it again. If the condition persists (only one side works) then tell the campground that the breaker has failed and should be replaced. If things work this time, tell the campground that the breaker is failing and should be replaced. (They won't until it doesn't work at all.)

Good Luck Roger

Matt


Problem not at pedistal. OP stated it happened on gen also. Problem is with shore power cord, Trasfer Switch, or Main Breaker. this would be a good time for a volt meter.


2011 Keystone Sprinter 323BHS. Retired Master Electrician. Retired Building Inspector.

All Motor Homes are RV's. All RV's are not Motor Homes.

Matt_Colie

Southeast Michigan

Senior Member

Joined: 10/09/2011

View Profile


Offline
Posted: 09/29/20 08:46am Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

Matt_Colie wrote:

Roger,

What you are seeing is absolutely a symptom of a bad connection at the pedestal. Do you carry a meter? If not, you should. Get a juice friendly acquaintance to walk you though what to do with it.

Matt

cavie wrote:


Problem not at pedistal. OP stated it happened on gen also. Problem is with shore power cord, Trasfer Switch, or Main Breaker. this would be a good time for a volt meter.


Oops, I did miss that when I wrote.
He does need a meter.

Matt

Reply to Topic  |  Subscribe  |  Print Topic  |  Post New Topic  | 

Open Roads Forum  >  Tech Issues

 > Wiring , converter , not sure
Search:   Advanced Search

Search only in Tech Issues


New posts No new posts
Closed, new posts Closed, no new posts
Moved, new posts Moved, no new posts

Adjust text size:




© 2020 CWI, Inc. © 2020 Good Sam Enterprises, LLC. All Rights Reserved.