RV.Net Open Roads Forum: Tech Issues: AC Question For Doug

RV Blog

  |  

RV Sales

  |  

Campgrounds

  |  

RV Parks

  |  

RV Club

  |  

RV Buyers Guide

  |  

Roadside Assistance

  |  

Extended Service Plan

  |  

RV Travel Assistance

  |  

RV Credit Card

  |  

RV Loans

Open Roads Forum Already a member? Login here.   If not, Register Today!  |  Help

Newest  |  Active  |  Popular  |  RVing FAQ Forum Rules  |  Forum Posting Help and Support  |  Contact  

Search:   Advanced Search

Search only in Tech Issues

Open Roads Forum  >  Tech Issues

 > AC Question For Doug

Reply to Topic  |  Subscribe  |  Print Topic  |  Post New Topic  | 
Page of 2  
Next
Sponsored By:
Bob Landry

Austin, texas

Senior Member

Joined: 12/11/2005

View Profile


Offline
Posted: 06/04/21 05:28am Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

I just installed a second AC in the fiver. This is a second unit so it is cool only, Coleman Mach15, ducted.
I had a mobil RV help me with the installation and for reference he did the wiring will I was working on something else.
Al of the modes work correctly. The problem is, when touching bat at the bottom to change modes, the numeric LED segments go dim and/or are washed out on the display by the back lighting. The unit will go into the selected mode and after a few seconds, the display returns to normal.
Is this a wiring issue or a defective thermostat?


2011 Keystone Outback 277RL

Flute Man

Payson, Arizona

Senior Member

Joined: 03/21/2019

View Profile


Offline
Posted: 06/04/21 06:31am Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

Does it do the same when raising or lowering the temperature?


Jerry Parr
05 Mandalay 40B
Cat C7 350
04 Honda CR-V
Ham Radio K7OU
Retired EE
Jrparr32@gmail.com
602-321-8141
Full-timer

Bob Landry

Austin, texas

Senior Member

Joined: 12/11/2005

View Profile


Offline
Posted: 06/04/21 07:19am Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

Yes, and it does it if any button is pressed.

dougrainer

Carrolton, Texas

Senior Member

Joined: 06/11/2007

View Profile


Offline
Posted: 06/04/21 09:37am Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

Never seen this. WHICH RVP Tstat do you have. They have about 20. Doug

Flute Man

Payson, Arizona

Senior Member

Joined: 03/21/2019

View Profile


Offline
Posted: 06/04/21 11:24am Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

Might try reseating the connector on the thermostat and also at the other end where it plugs into the board. Sounds like you’ve got a drop in power supply voltage which probably comes off of the main board. I don’t know your particular system but that’s where I would start.

Jerry Parr

2112

Texas

Senior Member

Joined: 07/16/2011

View Profile



Posted: 06/04/21 12:40pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

Hey Bob
Nice to see you're still enjoying your 277RL. I had its sister. We bought ours at the same time close to the same place as I recall. I resealed all the hatches as you instructed and then she was stolen in 2012.

Take Care
Dave


2011 Ford F-150 EcoBoost SuperCab Max Tow, 2084# Payload, 11,300# Tow,
Timbrens, PullRite SuperGlide 2700 15K
2013 KZ Durango 2857


Bob Landry

Austin, texas

Senior Member

Joined: 12/11/2005

View Profile


Offline
Posted: 06/04/21 02:33pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

Actually, I'm not enjoying it any longer. I traded a few months back for a Grand Design fiver.

Bob Landry

Austin, texas

Senior Member

Joined: 12/11/2005

View Profile


Offline
Posted: 06/04/21 02:37pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

dougrainer wrote:

Never seen this. WHICH RVP Tstat do you have. They have about 20. Doug


It's the 9430*340. It's a cool only thermostat. It came with Molex plugs but I had to cut them off and butt connect to the control cable. It was the only Cool Only t-stat I could find,

dougrainer

Carrolton, Texas

Senior Member

Joined: 06/11/2007

View Profile


Offline
Posted: 06/04/21 04:57pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

Try this. Make SURE you have 12 volts and NOT 8.1 volts. Doug

https://www.airxcel.com/DesktopModules/RvProduct/Pdf/t005.pdf

Bob Landry

Austin, texas

Senior Member

Joined: 12/11/2005

View Profile


Offline
Posted: 06/04/21 05:36pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

Just curious.. What is the significance of 8.1V? What would create that particular voltage?

Reply to Topic  |  Subscribe  |  Print Topic  |  Post New Topic  | 
Page of 2  
Next

Open Roads Forum  >  Tech Issues

 > AC Question For Doug
Search:   Advanced Search

Search only in Tech Issues


New posts No new posts
Closed, new posts Closed, no new posts
Moved, new posts Moved, no new posts

Adjust text size:




© 2022 CWI, Inc. © 2022 Good Sam Enterprises, LLC. All Rights Reserved.