RV.Net Open Roads Forum: Tech Issues: 8531 /Burner Issue UPDATE--Photos ( Fixed!)

RV Blog

  |  

RV Sales

  |  

Campgrounds

  |  

RV Parks

  |  

RV Club

  |  

RV Buyers Guide

  |  

Roadside Assistance

  |  

Extended Service Plan

  |  

RV Travel Assistance

  |  

RV Credit Card

  |  

RV Loans

Open Roads Forum Already a member? Login here.   If not, Register Today!  |  Help

Newest  |  Active  |  Popular  |  RVing FAQ Forum Rules  |  Forum Posting Help and Support  |  Contact  

Search:   Advanced Search

Search only in Tech Issues

Open Roads Forum  >  Tech Issues

 > 8531 /Burner Issue UPDATE--Photos ( Fixed!)

Reply to Topic  |  Subscribe  |  Print Topic  |  Post New Topic  | 
Page of 4  
Prev
Sponsored By:
BFL13

Victoria, BC

Senior Member

Joined: 02/15/2006

View Profile



Posted: 10/19/21 11:13am Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

I got it working.

First I found the spare three-prong thing I couldn't find yesterday, which took care of that connector I broke on the other one. (I cancelled my Amazon order for a new one)

I swapped out the relay with the spare and doing that found the short red wire to the top of it (the one that was there before) from the bottom of the circuit breaker was loose on its top connection at the relay. So now the voltage at the top of the relay connection is the same as at the circuit breaker.

That voltage seems low to me compared with battery voltage and the video guys seem to get closer to the battery voltage on theirs. Whatever, the furnace fires right up at the start and keeps running. I won't know till another time if it keeps running all the way, but at least we can go camping now.

EDIT: It ran the RV temp up from 9C to 15C Tstat setting and stopped without cutting in and out. Looking good!

Thanks everyone for all the excellent advice and info working with this. [emoticon]

* This post was edited 10/19/21 01:21pm by BFL13 *


1. 1991 Oakland 28DB Class C
on Ford E350-460-7.5 Gas EFI
Photo in Profile
2. 1991 Bighorn 9.5ft Truck Camper on 2003 Chev 2500HD 6.0 Gas
See Profile for Electronic set-ups for 1. and 2.

MT BOB

Montana

Full Member

Joined: 03/02/2021

View Profile


Offline
Posted: 10/19/21 02:27pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

Good job,and good luck. Usually those terminals are crimped and spot welded,I do not think solder would be something to try.

Reply to Topic  |  Subscribe  |  Print Topic  |  Post New Topic  | 
Page of 4  
Prev

Open Roads Forum  >  Tech Issues

 > 8531 /Burner Issue UPDATE--Photos ( Fixed!)
Search:   Advanced Search

Search only in Tech Issues


New posts No new posts
Closed, new posts Closed, no new posts
Moved, new posts Moved, no new posts

Adjust text size:




© 2021 CWI, Inc. © 2021 Good Sam Enterprises, LLC. All Rights Reserved.