RV.Net Open Roads Forum: Tech Issues: Vacuum issues

RV Blog

  |  

RV Sales

  |  

Campgrounds

  |  

RV Parks

  |  

RV Club

  |  

RV Buyers Guide

  |  

Roadside Assistance

  |  

Extended Service Plan

  |  

RV Travel Assistance

  |  

RV Credit Card

  |  

RV Loans

Open Roads Forum Already a member? Login here.   If not, Register Today!  |  Help

Newest  |  Active  |  Popular  |  RVing FAQ Forum Rules  |  Forum Posting Help and Support  |  Contact  

Search:   Advanced Search

Search only in Tech Issues

Open Roads Forum  >  Tech Issues

 > Vacuum issues

Reply to Topic  |  Subscribe  |  Print Topic  |  Post New Topic  | 
Sponsored By:
cannesdo

Presently in Encinitas, CA

Senior Member

Joined: 04/27/2007

View Profile


Offline
Posted: 11/28/21 01:51pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

My rig is 20 years old. The house vacuum suction pretty much stopped. I've run a snake through the tube and don't feel any blockages. it smells hot even when I disconnect the hose from the box in the basement and pull up the tab so it powers on. Do you suppose the whole vacuum is fried? Even if the there was a blockage, with the hose disconnected the vacuum shouldn't smell hot.

Thanks...

lryrob9301

Mid-Atlantic

Senior Member

Joined: 01/23/2009

View Profile



Good Sam RV Club Member


Posted: 11/28/21 02:33pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

When's the last time the bag was changed?


2013 Tiffin Phaeton 40QBH
2016 Chevrolet Equinox LTZ AWD V6


jkwilson

Indiana

Senior Member

Joined: 06/14/2010

View Profile


Offline
Posted: 11/28/21 02:33pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

Look inside. Dust can clog the screen to the motor.


John & Kathy
2014 Grand Design Reflection 303RLS
2014 F250 SBCC 6.2L 3.73

wa8yxm

Davison Michigan (East of Flint)

Senior Member

Joined: 07/04/2006

View Profile


Offline
Posted: 11/28/21 03:35pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

I agree pull the hose at the motor and see if you have suction there. if not it's internal to the "Box" (inlet screen) And the comment about the bag... Now I do not think central vacs in RV's have those (I think they just blow it to the ground) but.... THINK means it's possible I'm mistaken.

At 20 years might be a toasted motor too.


Home was where I park it. but alas the.
2005 Damon Intruder 377 Alas declared a total loss
after a semi "nicked" it. Still have the radios
Kenwood TS-2000, ICOM ID-5100, ID-51A+2, ID-880 REF030C most times


cannesdo

Presently in Encinitas, CA

Senior Member

Joined: 04/27/2007

View Profile


Offline
Posted: 11/28/21 04:57pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

Ok...I'll check the screen leading to the motor. I've changed the bag regularly.

cannesdo

Presently in Encinitas, CA

Senior Member

Joined: 04/27/2007

View Profile


Offline
Posted: 11/28/21 04:58pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

Ok...I'll check the screen leading to the motor. I've changed the bag regularly.

Reply to Topic  |  Subscribe  |  Print Topic  |  Post New Topic  | 

Open Roads Forum  >  Tech Issues

 > Vacuum issues
Search:   Advanced Search

Search only in Tech Issues


New posts No new posts
Closed, new posts Closed, no new posts
Moved, new posts Moved, no new posts

Adjust text size:




© 2022 CWI, Inc. © 2022 Good Sam Enterprises, LLC. All Rights Reserved.