RV.Net Open Roads Forum: Tech Issues: Temperature sender/sensor... 7.3L

RV Blog

  |  

RV Sales

  |  

Campgrounds

  |  

RV Parks

  |  

RV Club

  |  

RV Buyers Guide

  |  

Roadside Assistance

  |  

Extended Service Plan

  |  

RV Travel Assistance

  |  

RV Credit Card

  |  

RV Loans

Open Roads Forum Already a member? Login here.   If not, Register Today!  |  Help

Newest  |  Active  |  Popular  |  RVing FAQ Forum Rules  |  Forum Posting Help and Support  |  Contact  

Search:   Advanced Search

Search only in Tech Issues

Open Roads Forum  >  Tech Issues

 > Temperature sender/sensor... 7.3L

Reply to Topic  |  Subscribe  |  Print Topic  |  Post New Topic  | 
Page of 3  
Prev
Sponsored By:
Gjac

Milford, CT

Senior Member

Joined: 08/16/2006

View Profile



Good Sam RV Club Member

Offline
Posted: 05/01/22 07:59pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

groundhogy wrote:

I didn’t try measuring that since it is a 2 wire situation.
Ground matters in this situation?
Yes one wire is positive and has volts which you measured, the other should be the ground wire. Set your meter to ohms and measure from the terminal to the engine block and see what you get, if anything.

groundhogy

PA

Senior Member

Joined: 12/17/2014

View Profile


Offline
Posted: 05/02/22 03:45pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

So the one has 5vdc.

THe other is ground and measures about 10 ohms from it to something on the block.

When I ground and open the +5v line the gauge reads zero hot to pegged hot (grounded).

groundhogy

PA

Senior Member

Joined: 12/17/2014

View Profile


Offline
Posted: 05/02/22 03:45pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

THink this proves the gauge and wiring is good.

Gjac

Milford, CT

Senior Member

Joined: 08/16/2006

View Profile



Good Sam RV Club Member

Offline
Posted: 05/03/22 07:06am Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

groundhogy wrote:

So the one has 5vdc.

THe other is ground and measures about 10 ohms from it to something on the block.

When I ground and open the +5v line the gauge reads zero hot to pegged hot (grounded).
If you set your meter to ohms and touch the positive and negative lead together what do you read? This is what you should read when you touch the terminal end to the engine block to check ground. Your meter may be off some that is why I say it should be the same.

Reply to Topic  |  Subscribe  |  Print Topic  |  Post New Topic  | 
Page of 3  
Prev

Open Roads Forum  >  Tech Issues

 > Temperature sender/sensor... 7.3L
Search:   Advanced Search

Search only in Tech Issues


New posts No new posts
Closed, new posts Closed, no new posts
Moved, new posts Moved, no new posts

Adjust text size:




© 2022 CWI, Inc. © 2022 Good Sam Enterprises, LLC. All Rights Reserved.