RV.Net Open Roads Forum: Tech Issues: Gauges are not working

RV Blog

  |  

RV Sales

  |  

Campgrounds

  |  

RV Parks

  |  

RV Club

  |  

RV Buyers Guide

  |  

Roadside Assistance

  |  

Extended Service Plan

  |  

RV Travel Assistance

  |  

RV Credit Card

  |  

RV Loans

Open Roads Forum Already a member? Login here.   If not, Register Today!  |  Help

Newest  |  Active  |  Popular  |  RVing FAQ Forum Rules  |  Forum Posting Help and Support  |  Contact  

Search:   Advanced Search

Search only in Tech Issues

Open Roads Forum  >  Tech Issues

 > Gauges are not working

Reply to Topic  |  Subscribe  |  Print Topic  |  Post New Topic  | 
Sponsored By:
backdoc3

Fort Dodge

New Member

Joined: 08/04/2022

View Profile


Offline
Posted: 08/04/22 11:40am Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

I have a 2008 Four Winds Mandalay. We recently left our campsite to go home and have no gauges. The warning light was for low air pressure and the RV rode like a school bus. No RPM, no speedometer, nothing. Frieghtliner chassis. Any ideas?????

Steve Schwendemann

Horsedoc

Dixie --- N. Georgia

Senior Member

Joined: 09/30/2002

View Profile


Offline
Posted: 08/04/22 11:57am Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

Our precious coach (Freightliner chassis) did that twice. Scared me. I turned it off and shut everything down, waited a few minutes and restarted.
The coach had been setting for a few weeks both times

afidel

Cleveland

Senior Member

Joined: 12/23/2016

View Profile


Offline
Posted: 08/04/22 06:02pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

My first guess would be a ground issue, but that's pure guesswork based on watching lots of automotive troubleshooting videos.


2019 Dutchman Kodiak 293RLSL
2015 GMC 1500 Sierra 4x4 5.3 3.42 full bed
Equalizer 10k WDH


pianotuna

Regina, SK, Canada

Senior Member

Joined: 12/18/2004

View Profile


Offline
Posted: 08/04/22 10:02pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

check the grounds


Regards, Don
My ride is a 28 foot Class C, 256 watts solar, 556 amp-hours of Telcom jars, 3000 watt Magnum hybrid inverter, Sola Basic Autoformer, Microair Easy Start.

wa8yxm

Davison Michigan (East of Flint)

Senior Member

Joined: 07/04/2006

View Profile


Offline
Posted: 08/05/22 04:48am Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

I'll support the Ground as 1st guess.. #2 and 3 are a Fuse (Marked gauges likely 5 or 10 amp) and a plug fell out...

True story: Radio in my motor home was very "Bump Senistive" the radio clearly worked but no sound from the speakers.

Well after many hours of pulling hair out.. Found the idiot did not plug the plug in all the way.. Pressed on it and click-click 100% operation. (the clicks were the plug's latches latching).


Home was where I park it. but alas the.
2005 Damon Intruder 377 Alas declared a total loss
after a semi "nicked" it. Still have the radios
Kenwood TS-2000, ICOM ID-5100, ID-51A+2, ID-880 REF030C most times


backdoc3

Fort Dodge

New Member

Joined: 08/04/2022

View Profile


Offline
Posted: 08/05/22 07:35am Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

Thank to everyone who has taken the time to reply. Still no resolution but if it is a grounding issue where do I look? BTW my radio also works, but no sound.....

afidel

Cleveland

Senior Member

Joined: 12/23/2016

View Profile


Offline
Posted: 08/05/22 07:24pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

I've found the wiring diagram for the chassis but it doesn't have physical locations for any of the connectors or grounds. Not sure if there's an equivalent of service data for RVs that would include that or not, might call a mobile tech or RV service manager and ask.

pianotuna

Regina, SK, Canada

Senior Member

Joined: 12/18/2004

View Profile


Offline
Posted: 08/06/22 09:54am Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

afidel Start at the dash fuse box. Use a flashlight to attempt to follow the wires. It will not be fun.

time2roll

Southern California

Senior Member

Joined: 03/21/2005

View Profile



Good Sam RV Club Member


Posted: 08/06/22 10:36am Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

Start ripping it apart. I guaranty it will be the last place you look.


2001 F150 SuperCrew
2006 Keystone Springdale 249FWBHLS
675w Solar pictures back up

Reply to Topic  |  Subscribe  |  Print Topic  |  Post New Topic  | 

Open Roads Forum  >  Tech Issues

 > Gauges are not working
Search:   Advanced Search

Search only in Tech Issues


New posts No new posts
Closed, new posts Closed, no new posts
Moved, new posts Moved, no new posts

Adjust text size:




© 2022 CWI, Inc. © 2022 Good Sam Enterprises, LLC. All Rights Reserved.